ОБРЪЩЕНИЕ НА ЕПИСКОП ХРИСТО ПРОЙКОВ ДО ДУХОВЕНСТВЕТО И ВЕРНИТЕ

До духовенството и верните на Католическата Апостолическа Екзархия


Преподобни отци, сестри, драги верни,

през настоящата 2017 г. се навършват 100 години от явленията на света Богородица във Фатима. По този повод в целия свят се организират поклоничества до светилището и по-особена молитва към Бога чрез застъпничество на света Богородица от Фатима.


 

През 1917 г., явявайки се на трите деца: Лучия, Франческо и Ячинта, тя показва до каква степен е заедно с нас хората тук на земята, където роди своя Син Исус. И днес прославена в небето тя продължава да бъде с нас и желае да запази присъствието на нейния Син между нас. От наша страна, с това намерение, да поднасяме жертви, и най-вече да се молим за тези, които не вярват в Исус като Бог и дори Го отричат. Днес повече от всякога човечеството се нуждае от Божия благослов, особено в тези времена на насилие и заплаха за мира.
 

 

Ето защо призовавам и препоръчвам през настоящата година, след всяка служба, да измолваме молитвата от Фатима:
 

 

Боже мой вярвам, надявам се, обичам Те и Ти се покланям. За удовлетворение на всички онези, които не вярват, не се надяват, не Те обичат, не Ти се покланят а дори Те и презират. Боже прости им, стори да повярват и чрез заслугите на светите рани на Твоя Син Исус Христос, да се спасят и вечно да те славят. Амин.
 

 

С благословение за новата 2017 година,


+ Христо Пройков
Апостолически Екзарх

София, 3 януари 2016 г.