102 години от явлението на Св. Богородица във Фатима

102 години от явлението на Св. Богородица във Фатима

Скъпи братя и сестри,

След годината посветена на милосърдието, нова възможност духовно да се присъединим към целия свят в отбелязването на 100 години от явлението на Света Богородица във Фатима, Португалия, през 1917 година. Нейното послание е точно това, да живеем милосърдната любов дори с цената на жертви, които ни костват, за обръщането на грешниците, за тяхното спасение и разбира се и за нашето. Покаятелни дела и измолване на молитвената броеница за изпросване на мир в света. Този мир, от който се нуждаем толкова много, особено в днешни дни, и който е дар от Бога оставен в нашите човешки ръце, както казва Исус: „Мир ви оставям! Моят мир ви давам” (Йоан 14:27). Божият мир: една голяма благодат, но и голяма отговорност, за да го опазим.


+ Христо Пройков,
Апостолически екзарх


Боже мой вярвам, надявам се, обичам Те и Ти се покланям. За удовлетворение на всички онези, които не вярват, не се надяват, не Те обичат, не Ти се покланят а дори Те и презират. Боже прости им, стори да повярват и чрез заслугите на светите рани на Твоя Син Исус Христос, да се спасят и вечно да те славят. Амин.


Прикачени файлове

Иконичка.pdf - pdf - 792 Kb

ОБРЪЩЕНИЕ НА ЕПИСКОП ХРИСТО ПРОЙКОВ ДО ДУХОВЕНСТВЕТО И ВЕРНИТЕ

До духовенството и верните на Католическата Апостолическа Екзархия Преподобни отци, сестри, драги верни, през настоящата 2017 г. се навършват 100 години от...